Boek


Het boek - inhoudelijk


Ronel is een vrolijke en talentrijke rups die stottert. Vooral in de klas hindert hem dat. Eekhoorn Pluis en zijn andere dierenvrienden geven hem verschillende tips om hiermee om te gaan. Zo leert rupsje Ronel tevreden zijn met wie hij is en ontpopt hij zich tot een prachtige vlinder. 


'Help, mijn woorden blijven steken' is een prachtig prentenboek voor kinderen vanaf 5 jaar waar ook grote mensen plezier aan zullen beleven. Je mag zijn wie je bent, en iedereen heeft zijn talenten!


Het is een leuk boek om gezellig thuis te lezen, dat ook gebruikt kan worden in de klas of in een meer therapeutische context. 


Voor professionelen:

De beschreven handvatten zijn zowel bij stotteren, als bij diverse sociaal-emotionele moeilijkheden toepasbaar. Algemeen therapeutische handvatten zoals weerbaarheid, stilstaan bij gevoel om emotionele overspoeling te voorkomen, niet-helpende door helpende gedachten vervangen, doseren, aanvaarding en mindfullness komen aan bod. Eveneens wordt een kader geschapen waarin zowel het ontwikkelen van stotteren als uitlokkende (vermoeidheid, emotie) en omgevingsfactoren (spreekdruk, tijdsdruk, reacties luisteraars) belicht worden.


Enkele reacties op het boek


Kaat Ponnet laat klanken terug rollebollen door de lucht voor wie ze even blijven steken in de keel. Alleen al de idee trekt je toch mee? Overigens: kennen we dat niet allemaal, de woorden, de gevoelens, de snik, de lach, de boze klank die er even niet uit wil komen?

Lezen en doen, dus!!

Prof. Em. Dr. Peter Adriaenssens, Kinder- en jeugdpsychiater & Relatie-, gezins- en systeempsychotherapeut


Een prachtig geïllustreerd kinderboek dat stotteren bespreekbaar wil maken en dat vooral aandacht schenkt aan het erkennen van ieders talent.

Gert Reunes en Caroline Moerenhout, Vzw BeSt

 

Een fijn en herkenbaar verhaal waarin duidelijk wordt dat ook jonge kinderen stotteren heel bewust beleven en vroege professionele begeleiding erg zinvol is.

Sabine Van Eerdenbrugh, Ph.D. Logopedie, Thomas More Hogeschool AntwerpenTherapeutische activiteiten en werkbladen bij het prentenboek 'Help,mijn woorden blijven steken' - voor thuis, op school of in therapie (klik hier om het document te openen)
Benieuwd naar dit prachtige prentenboek?  

Bestel het boek (hardcover, genaaid, 20x27cm, 32 p.) aan 17,5 euro via e-mail bij dr-kaat-ponnet@telenet.be.